Kunstnere

Helle Bang

”Helle Bang arbejder med maleriet som farve og skulpturen som figur. Hun forener således to af de afgørende træk i kunstens kulturhistorie i moderne tid. Hun gør det på sin egen særlige måde, der både er moderne – og alligevel uden for tiden”. Erik Meistrup

LÆS MERE/RETUR

CURRICULUM VITAE

Helle Bang er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi 1993-1997 og debuterede i 1997 på Danmarks Radios censurerede udstilling – GALLERI 12. Senere samme år deltog Helle Bang for første gang på den store kunstmesse ART Copenhagen i FORUM København.
I 1998 kvalificerede Helle Bang sig som deltager på Kunstnernes Censurerede Sommerudstilling i Tistrup og deltog samme år igen på GALLERI 12 i Danmarks Radio.

Helle Bang udstiller nu løbende på de to store kunstmesser i Danmark, ART Copenhagen i FORUM København og ART Herning/Galerie Bram
Helle Bang er tilknyttet anerkendte danske gallerier, hvor hun løbende har soloudstillinger.

I april 2013 har hun sin første større udstilling i Tyskland – i Hannover.
Helle Bang er kendt for flere større udsmykninger i danske virksomheder.

I 2006 havde Helle Bang en stor separatudstilling i Oslo – og i 2012 havde hun en udstilling – i Torshavn på Færøerne.

I sommeren 2008 havde Helle Bang en stor soloudstilling på Frederikshavn Kunstmuseum.

For nogle år siden optog Helle Bang skulptørarbejdet. Hendes skulpturer i bronze er oftest figurative – ofte kvinder, hvor ansigtet fremstår som et lille spejl, beskueren kan spejle sig i.

I 2007 blev der udgivet en bog om Helle Bang og hendes kunst – ”Fornemmelse for Farve”. Bogen er skrevet af Ole Lindboe, redaktør af Magasinet Kunst og forfatter til en række bøger om nulevende danske kunstnere.
I bogens resume skriver Ole Lindboe: ”Fornemmelse for farve er præcis den særlige sans, som en maler som Helle Bang besidder. Hun er en både ekspressiv og abstrakt maler, for hvem farven er en afgørende faktor ved ethvert billede. For hende er det naturens særlige farvepoesi, som fascinerer. Den indfanger hun - med præcision – og den gengiver hun med stor koloristisk sans”.

I efteråret 2008 modtog Helle Bang en flot
anerkendelse som kirkekunstner med ophængningen af maleriet ”Gabriel” i Ryde Kirke ved Vinderup, hvor maleriet nu er på væg med et århundreder gammelt kalkmaleri.

I april 2012 blev Helle Bangs bronzeskulptur på granit ”Himalaya” opstillet ved indvielsen af den nye Retsbygning i Herning.

Marts/april 2014 er Helle Bang aktuel med en udstilling i Grønlands Kulturhus KATUAQ i Nuuk.

Helle Bang er medlem af Bkf - Billedkunstnernes Forbund i Danmark.
Samarbejdet med Galerie Bram over 20 år.
April 2014